Szövegecske – mellérendelő mondatokkal

Le lehet diktálni tollbamondásként – praktikus, ha minden mondatot megszámoznak –, majd a szokott módon ábrázolni a mellérendelés fajtáját; ilyenkor már elég a mondat sorszámát leírni. Ha A és B csoport írja, a páratlan számúakat elemzi az egyik, a párosakat a másik csoport.

Aránylag közel lakunk az iskolához, sétálva 20 perc alatt odaérek. Hol gyalog megyek, hol biciklire pattanok. Ezzel nemcsak az egészségemnek teszek jót, hanem a környezetemet is kímélem. Édesapám is tudja ezt, mégis gyakran jár kocsival. A legtöbb kocsiban csak egyetlenegy ember ül, így fölöslegesen indítják be a sok lóerőt. Napjainkban igen erősen szennyezett a levegő, mivel a legtöbb ember csak a saját kényelmére gondol. Csak a maguk pillanatnyi érdekét nézik, pedig az egész világon kongatják a vészharangot. A mindennapjaink sok-sok apró döntést kínálnak, így mindenki naponta tehet környezetünkért. Mindez saját érdekünk, hiszen gyerekeink, unokáink élnek majd az általunk megóvott Földön. Igyekezzünk hát okosan élni, vagy kifogynak bolygónk készletei!

2021. február 27.

Egy gondolat “Szövegecske – mellérendelő mondatokkal” bejegyzéshez

  1. Szuper! 🙂 Köszönöm! 😍

    Magyaróra meg minden ezt írta (időpont: 2021. febr. 27., Szo 16:37):

    > magyaroramegminden posted: ” Le lehet diktálni tollbamondásként – > praktikus, ha minden mondatot megszámoznak –, majd a szokott módon > ábrázolni a mellérendelés fajtáját; ilyenkor már elég a mondat sorszámát > leírni. Ha A és B csoport írja, a páratlan számúakat elemzi az egyik, a > páros” >

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s