Reklámszöveg – részeshatározókkal

Ha valamiben, hát ebben a stílusban nagyon járatosak a gyerekeink. És mi más lehetne alkalmasabb reklámszövegek gyártására, mint a részeshatározó? Kérjünk olyan szöveget tőlük, amely lehetőleg sokféle szófaji kifejezőeszközzel szerepelteti a részeshatározót: többféle ragos névszó, névutós névszó, a személyes névmás és más névmások határozóragos alakjai.

Hogyan is épül fel egy reklámszöveg? Ha nem vagyunk ennek szakemberei, akkor is fel tudjuk idézni.

Először megszólítja a célközönséget, valami figyelemfelkeltést, valami tényt közöl. Ilyesformán: Mindenkinek fontos, hogy… Minden anya számára a legfontosabb, hogy… Bizonyára Önnek is nagyon fontos… stb. De egyéb gondolat is szerepelhet: Cégünk számára elsődleges, hogy… Ne feledkezzünk meg a -hoz/-hez/-höz ragos megoldásokról sem: Azokhoz szólunk most… Termékeink már hazánk minden huszadik lakosához eljutottak…

Ezután következhet a termék ismertetése mint egyedüli megoldás. 🙂 Valahogy így: Nekik fejlesztettük ki… A gondos anyáknak szól… Mamáknak és babáknak egyaránt… stb.

S vajon miért éppen ezt a terméket vegye meg a vásárló?

Vonzóvá kell tenni a portékát: A tíz leggyorsabb megrendelő részére… Ha visszaküldi nekünk ezt a kupont… Csak ma, csak Önnek! Diákoknak és nyugdíjasoknak 10% kedvezmény! stb.

Természetesen nemcsak írott szöveget, hanem hangfelvételt is elfogadhatunk, de ilyenkor is meg kell felelni a nyelvtani követelményeknek.

Biztos, hogy megoldásaikkal felülmúlják majd ezeket a példákat.

reklámkép.jpg

  1. március 30.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s