“Soha többé…”

Kreatív írás Dragomán György ötlete alapján

Aki követi az író facebook-oldalát (érdemes!), az találkozhatott ezzel az írásgyakorlat-játékkal. Őt idézem: Van egy sohatöbbé játékom, régóta játszom, a lényege, hogy kis szövegeket kell írni, és mindig (majdnem) ugyanez a mondat lesz a végük. Az előírt záró mondat pedig: Soha többé nem láttuk egymást.

Idemásolom Dragomán György egypercesét is – bár ennek nem biztos, hogy a felső tagozatosok a célközönsége:

Anyám szeretője az asztalra tette a bőröndöt, aztán mielőtt bármit is mondhattam volna, felkattintotta, és kinyitotta.- Azt szerette volna, ha ezeket te öröklöd – mondta. A bőrönd tele volt magassarkú cipőkkel, a színes lakkpántok között valószínűtlenül hegyes ezüst és arany tűsarkak csillogtak. – Hazudsz – mondtam, de nem csuktam le a bőrönd fedelét, az egyik vékony fekete keresztpántos cipő lábujjrészére ragasztott áttetsző szilikonpárnácskát néztem, sárgásan, émelyítően rajzolódott ki rajta egy lábujjköz lenyomata. Mire felnéztem, anyám szeretője már nem volt a kávézóban.

Soha többé nem láttuk egymást.

Mindenesetre rendkívül inspiráló feladat lehet bármilyen korosztálynak, bemutatott minta nélkül is, pusztán a záró mondatot megadva. Szerintem érdemes időkorlátot is megjelölni (korosztálynak megfelelően), úgy még izgalmasabb.

(Hasonló kreatívírás-gyakorlatot itt ajánlottam: https://magyaroramegminden.com/2020/09/01/talalkozasok/ – címek a bejegyzés végén.

Akit pedig a Dragomán-oldal – rendkívül szellemes! – kommentekben olvasható, olvasói megoldásai érdekelnek, itt találja: https://www.facebook.com/dragomangy/posts/3033582360084771)

2020. szeptember 13.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s