Naná, hogy él | Így él Petőfi! Petőfi Sándor válogatott versei Lackfi János kommentjeivel

Szuper könyv, jutalomkönyvnek is tökéletes!

Olvass bele

H. Móra Éva |

A Petőfi-bicentenárium kapcsán sorra jelennek meg olyan cikkek, kiadványok, tanulmányok, amelyek Petőfi életének valamilyen eddig nem ismert mozzanatáról számolnak be, vagy valamilyen új szempont szerint emelnek ki irodalomtörténeti érdekességeket. Ezeknek is megvan a helyük, persze. De mekkora öröm, ha itt egy friss, mai nyelven szóló, bárki kezébe adható és főként szövegközpontú könyv, amely valóban a versekre és nem a körülményekre fókuszál!

Lackfi János neve védjegy, garancia. Úgy tudja megszólítani a – például életkoránál fogva – kevésbé tapasztalt (hogy mindjárt ne kevésbé műveltet mondjunk) olvasót is, hogy néhány lépéssel biztosan közelebb hozza az irodalomhoz. Mert ugyan ki vesz a kezébe verseskötetet? Az internet tele van különböző – kétes megbízhatóságú – versblogokkal, ott még csak-csak van türelem egy-két kattintásra, de verseskötetet…? A diákok, nekik muszáj. De nem sok kedvvel.

Nos, ha ezt veszi kézbe valaki, egyhamar nem fogja letenni. Itt versekkel szembesülünk, nem életrajzi adatokkal. Ha valaki egy…

View original post 821 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s